Uppdatera ditt kök med nya beslag

Bild: Ballingslöv
Bild: Ballingslöv

Att riva ut ett helt nybyggt, fullt funktionellt kök känns snudd på galet. Vad gör man då om stilen verkligen inte passar? Det finns många sätt att uppdatera sitt kök, och det måste inte alltid vara stora ingrepp.

Att byta handtag på köksskåp och luckor kan göra stor skillnad och förvandla det tråkigaste köket till något lite mer personligt. Fler och fler företag riktar in sig på små inredningsdetaljer för att du snabbt ska kunna uppdatera ditt hem. Det är bara att tacka och ta emot, jag älskar små ”quick fixes”.

Nå, nu tar det ju ett tag att skruva loss och skruva dit handtag i ett helt kök. Men om man jämför med tiden för att riva ut, planera, bygga ihop, måla och kakla ett nytt kök…ni fattar galoppen. Mycket billigare är det också, jag vågar nästan jämföra med att byta kuddfodral i soffan.

Köksbeslag
Kollage med bilder tagna från Adervo, Ballingslöv, Stilbeslag, Kvännum och Norrgavel.

Fasligt snyggt tycker jag det blir med läderhandtag. Modellen där lädret är dubbelvikt och fastsatt med en nubb har cirkulerat kraftigt på nätet – och det är jättesnyggt! Men de lite mer ”traditionella” läderklädda handtagen lockar mig lite mer just nu. Handtagen finns i olika storlekar (beroende på var hålen i luckan är placerade) och i både mässings- och kromad/nicklad variant. Jag tror att den förnicklade varianten med brunt läder kommer starkt! Nu gäller det bara att övertala sambon…

Är man riktigt ambitiös kan man alltid måla om köksluckorna för hand, som duktiga Johanna Bradford gjort i sitt kök.

Beslagen hittar du här: Adervo, Ballingslöv, Stilbeslag, Kvänum, Norrgavel

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *